Τηλέφωνο Επικοινωνίας +2510-220998

Καλώς ορίσατε στην Πανθερμική!

ΜΟΝΩΣΗ

Η εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων Θερμομόνωσης στα παλαιά και νέα κτίρια καθίσταται όλο και πιο επιτακτική. Βασική αιτία η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και η προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την άσκοπη λειτουργία συστημάτων ψύξης – θέρμανσης. 

Σωστά θερμομονωμένοι τοίχοι, αποτελούν το πιο ουσιαστικό στοιχείο ενός κτιρίου. Και αυτό διότι όχι μόνο μειώνουν τις θερμικές απώλειες αλλά παράλληλα προστατεύουν το κτίριο από τις εξωτερικές περιβαλλοντολογικές συνθήκες δίνοντάς του την επιθυμητή αισθητική

Στεγανοποίηση ταρατσών

Η στεγανοποίηση της ταράτσας είναι η εργασία που απαιτείται για να αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διείσδυση του νερού. Η σωστή στεγανοποίηση των κατασκευών αυτών είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για την αποφυγή παραπλεύρων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η διείσδυση νερού στα υπόλοιπα τμήματα της οικοδομής.

Η στεγανοποίηση και η θερμομόνωση της ταράτσας είναι βασικά στοιχεία της καλής λειτουργίας του κτιρίου.

Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων

Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων σημαίνει χαμηλό κόστος ψύξης, θέρμανσης & προστασία περιβάλλοντος. Οι απώλειες ενός μη μονωμένου εξωτερικού τοίχου , μπορεί να υπερβούν το 35% ενώ το όφελος μεταξύ των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης και της κλασικής δικέλυφης τοιχοποιίας φτάνει το 28 %.Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης, εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων, σε νέες ή παλαιές κατοικίες και αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό, συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη, το οποίο «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα, το οποίο προσφέρει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους.

Θερμομόνωση Εσωτερικών τοίχων Η εσωτερική θερμομόνωση είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Ο χώρος θερμαίνεται πολύ γρήγορα μόλις βάλουμε σε λειτουργία τα θερμαντικά σώματα. Απαιτεί μικρότερο χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών σε σχέση με τον αντίστοιχο της εξωτερικής θερμομόνωσης και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του έτους και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθώς οι εργασίες εκτελούνται στο εσωτερικό του κτηρίου.

Μονώσεις βιομηχανικών κτιρίων

Το μεγάλο εμβαδόν των επιφανειών, η έκθεσή τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες, που δεν εμφανίζονται τόσο εύκολα στις πόλεις (πχ ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις κλπ), η διακοπή της συνέχειας της στεγανωτικής στρώσης από μηχανήματα, αεραγωγούς, σωληνώσεις κλπ Πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη στεγανοποίηση στεγών Βιομηχανικών κτηρίων γιατί απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό και την παρακολούθηση προδιαγραφών που δε θα επιτρέψουν πιθανή αστοχία.

Θερμομόνωση πυλωτής

Θερμομόνωση πυλωτής ενός κτηρίου είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από την οροφή της πυλωτής του κτηρίου. Η πυλωτή ενός κτηρίου αποτελεί εκείνο το στοιχείο του εξωτερικού κελύφους του κτηρίου που έχει τεράστιες θερμικές απώλειες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο όροφος του κτηρίου που έχει ως δάπεδο την οροφή της πυλωτής να θέλει αρκετή θέρμανση για να ζεσταθεί και μεγάλη ψύξη για να κρυώσει.

Η εξωτερική θερμομόνωση της πυλωτής αποτελεί την καλύτερη λύση.

                

[profiler]
Memory usage: real: 17039360, emalloc: 16239400
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem