Τηλέφωνο Επικοινωνίας +2510-220998

Καλώς ορίσατε στην Πανθερμική!

Ενημερωθείτε...

Θέρμανση
Γιατί θα πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με την εγκατάσταση θέρμανσης

Οι νέας γενιάς εγκαταστάσεις θέρμανσης σας προσφέρουν εκτεταμένες λειτουργίες, με τις οποίες μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς στην άνεση. Το πρώτο βήμα, να γνωρίσετε καλύτερα αυτήν την τεχνολογία θέρμανσης, είναι και το δυσκολότερο. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα όμως θα διαπιστώσετε ποια πλεονεκτήματα μπορείτε να έχετε με μία εγκατάσταση θέρμανσης, η οποία είναι ρυθμισμένη σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τις δυνατότητες της εγκατάστασης θέρμανσης σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε για προσωπικό σας όφελος.

Πώς λειτουργεί η εγκατάσταση θέρμανσης;

Η εγκατάσταση θέρμανσης αποτελείται από το λέβητα με καυστήρα, τον αυτοματισμό (πίνακας ελέγχου), τις σωληνώσεις και τα θερμαντικά σώματα. Ένα μπόϊλερ ή ένας ταχυθερμοσίφωνας θερμαίνει το ζεστό νερό για το ντους, το μπάνιο ή το πλύσιμο των χεριών. Ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής της εγκατάστασης θέρμανσης, το μπόϊλερ ή ο ταχυθερμοσίφωνας μπορεί να είναι ενσωματωμένα κάτω από τον λέβητα. Είναι σημαντικό τα στοιχεία αυτά να είναι συμβατά μεταξύ τους. Ο καυστήρας καίει το καύσιμο (σήμερα είναι συνήθως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) και θερμαίνει το νερό που βρίσκεται στο λέβητα. Το ζεστό νερό μεταφέρεται με τη βοήθεια του κυκλοφορητή, μέσω της υδραυλικής εγκατάστασης του σπιτιού, στα θερμαντικά σώματα.

Γιατί χρειάζομαι τον αυτοματισμό θέρμανσης;

Ο αυτοματισμός (πίνακας ελέγχου) φροντίζει για την ευχάριστη θερμοκρασία με παράλληλη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας. Ενεργοποιεί τα θερμαντικά στοιχεία (λέβητα και καυστήρα) και τους κυκλοφορητές, όταν υπάρχει ανάγκη για ζεστούς χώρους ή ζεστό νερό. Θέτει σε λειτουργία τα εξαρτήματα της εγκατάστασης θέρμανσης την κατάλληλη χρονική στιγμή. Επίσης ο αυτοματισμός αντιλαμβάνεται τους διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τη θερμοκρασία χώρου και αντισταθμίζει την επίδρασή τους.